Conservarea patrimoniului cultural imaterial

Proiectul „Conservarea patrimoniului cultural imaterial”, realizat de Societatea de Etnologie (2006-2009), cu suportul financiar al Ambasadei Statelor unite ale Americii în Chişinău a avut ca scop înregistrarea audio, fotografierea şi filmarea elementelor patrimoniului cultural imaterial. În baza cercetărilor au fost editate 10 albume:

1. „Tot de drag de dumneavoastră” (cântece şi melodii învăţate de la locuitorii satelor), interpreţi Nicolae Gribincea şi Victor Botnaru.

2. „Ş-am să plec la cătănie” (folclor ostăşesc şi patriotic), Ansamblul Ostăşesc „Salvatorii”.

3. „Am venit să colindăm” (colinde vechi), Ansamblul Folcloric „Plăieşii”.

4. „Intră-n Casă, Neamule”, (folclorul copiilor), Studioul Folcloric Iedera.

5.„Sondaj folcloric. Satul Paicu, Cantemir” (metodologia realizării unei cercetări folclorice în sat), autor: etnomuzicologul Andrei Tamazlâcaru.

6-7.„Elena Oca – memorie folclorică  (1)”, „Elena Oca – memorie folclorică (2)” (Studiu de caz pentru a cunoaşte câte piese folclorice cunoaşte un purtător de folclor contemporan nouă).

8.„Incursiune în dansul folcloric” (cum promovează dansul folcloric tinerii şi copii).

9.„Masca – subiect şi obiect” (despre utilizarea măştilor în cadrul obiceiurilor de iarnă).

10.„Costumul popular – marcă a identităţii” (despre utilizarea costumului popular în cadrul sărbătorilor).

A fost editată cartea "Astă seară-i seara mare" (folclor muzical al obiceiurilor de iarnă), Chişinău 2008, de Andrei Tamazlâcaru.