Mesaj de eroare

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls în _menu_load_objects() (linia 571 din /var/www/patrimoniuimaterial.md/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor în require_once() (linia 3161 din /var/www/patrimoniuimaterial.md/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor în require_once() (linia 127 din /var/www/patrimoniuimaterial.md/public_html/sites/all/modules/common/ctools/ctools.module).

Lansarea lucrării Patrimoniul Cultural Imaterial din România. Repertoriu. Volumul I

17.03.2011

Ministerul Culturii și Patrimoniului Național al României și Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a organizat pe 15 februarie 2011, ora 12.00, lansarea lucrării Patrimoniul Cultural Imaterial din România. Repertoriu. Volumul I, care a avut loc la sediul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Sala Multimedia. Repertoriul Patrimoniului Cultural Imaterial din România, prima sinteză categorială a tuturor fenomenelor culturii tradiționale a românilor și minorităților din România, este rezultatul demersurilor Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, comisie care și-a propus, prin programul său, în concordanță cu recomandările UNESCO și cu angajamentele pe care România și le-a asumat prin acceptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial, să realizeze inventarierea elementelor ce constituie patrimoniul cultural imaterial național. Diversitatea și complexitatea culturii tradiționale a impus ca Repertoriul să acopere toate registrele existenței umane și a relațiilor ei cu lumea înconjurătoare, cosmosul și transcendentul, într-o serie de patru volume structurate în capitole tematice. Primul volum, coordonat de acad. Sabina Ispas, acoperă domeniul spiritual, forme de artă a cuvântului și expresii verbale tradiționale, folclor muzical și coregrafic, jocuri de copii și tineret, sărbători, obiceiuri, ritualuri, practici tradiționale de prevenire, combatere și vindecare a bolilor, meșteșuguri artistice, alimentație tradițională și limba română.

Biroul de presă,

Sursa: pagina oficială a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al României,

http://www.cultura.ro/articol/168

 

 

Subscribe to Fluxuri Distribuţie
9999999999999999999